<>


whatsapp
блог.jpeg

whatsapp
down-arrow
down-arrow

УНІКАЛЬНИЙ ВІНІЛ: ПОСЛУХАВ І З'ЇВ, КОНДИТЕРСЬКИЙ ВІНІЛ З ШОК

2024-04-16 18:50

Array() no author 100799

Цікаве, Платівки, Всі,

УНІКАЛЬНИЙ ВІНІЛ: ПОСЛУХАВ І З'ЇВ, КОНДИТЕРСЬКИЙ ВІНІЛ З ШОКОЛАДУ

Щоб зацікавити покупця, багато виконавців йдуть на хитрощі. Одним із таких прийомів є їстівний вініл...

Щоб зацікавити покупця, багато виконавців йдуть на хитрощі. Одним із таких прийомів є їстівний вініл. Зазначу відразу, що про вірність відтворення тут не йдеться, головним чином, про концепцію солодких грамзаписів. Цілком природно, не йдеться про релізи, які можна купити в магазині вінілових платівок.

 

Я не готовий стверджувати це, але припускаю, що була проведена маса експериментів перед тим, як кулінари від грамзапису визначили матеріал, що найбільш підходить для платівок. Ним виявився твердий чорний шоколад. Першим відомим виконавцем, який наважився видати шоколадний альбом, став французький діджей Breakbo. Він випустив лімітований тираж у 120 їстівних платівок, на яких розміщувався запис його синглу «By Your Side». Запис з такої платівки може бути відтворений лише один раз, тому що доріжки повністю руйнуються при одноразовому проході голки. Передбачається, що після цього її буде з'їдено слухачем.

6a90d4a7a99161356239411a74e8a93a.jpeg

Хорватський виконавець Златан Гіббоні став ще одним оригіналом, який видавався у шоколаді. У його випадку на солодкому матеріалі вийшов вініл із цілим альбомом «20th Century Man». Розповідаючи про дозвіл, музикант зазначив:

«Мені доводилося читати, що у шоколаді міститься гормон щастя, а також, що шоколад підвищує лібідо. Я вирішив, що таке поєднання ідеальне для рок-музики, основою для якої стало те, що нам подобалося у 1980-х».

Шоколадні записи зовсім не володіють тим, що прийнято називати вірністю відтворення. Деякі музичні журналісти порівнюють їхній звук із прослуховуванням музики на старому довгохвильовому приймачі 20-х - 30-х років. Також слід стежити за температурою, оскільки якщо умови відтворення будуть невідповідними, то зовсім не вдасться почути щось з дорогої солодкої пластинки.

Наприклад, на YouTube-каналі Techmoan, проводилося кілька експериментів із шоколадним вінілом. В одному з них голка програвача з картриджем та тонармом виявилися надто важкими. Голка вп'ялася в солодку платівку, проігнорувавши нарізані на ласощі доріжки.

Незважаючи на всі недоліки солодких записів, з'явилися ті, хто вирішив зрубати гроші з нехитрого лиття шоколадних релізів. Таким кондитерським лейблом стала компанія FoodisArt, яка спеціалізується на випуску кондитерської продукції та вирішила додатково спробувати щастя як музичне видавництво. Обмежені тиражі, розраховані на любителів солодкого, тим часом, не мають масового попиту і скоріше є якоюсь візитною карткою, яка привертає увагу до британської кондитерської. Вважаю, що це пов'язано в першу чергу з нестабільністю записів за різних температур і низькою якістю звуку. Таким чином, шоколадний вініл залишається більше шоколадом і меншою мірою форматом видання грамзаписів…